Science Ventures Denmark A/S

Glunz & Jensen køber sig ind i SDU-virksomhed.

Publiceret d. 06-05-2013
Børsnoterede Glunz & Jensen A/S har via datterselskabet Glunz & Jensen Microflex købt sig ind i Othonia Curing Technology A/S, der er etableret af Energi Fyn, Syddansk Teknologisk Innovation og SDU på baggrund af forskning på universitetet. Sammen vil de introducere UV-LED teknologien i den grafiske branche og i farve/lak-industrien.

Othonia Curing Technology har sammen med forskere på SDU udviklet en helt ny måde at hærde overflader på i den grafiske branche og i farve/lak-industrien. Det sker ved brug af UV-lys i form af dioder. UV-dioderne har vist sig at kunne halvere energiforbruget i forhold til traditionelle UV-løsninger, og samtidig skaber dioderne stor fleksibilitet i produktionen.

Virksomhedens prototyper testes hos kommende kunder og viser så lovende resultater , at Glunz & Jensen Microflex ser et stort potentiale i selskabet.

- Med vores engagement i Othonia Curing Technology og samarbejdet med SDU styrker vi vores fokus på at levere højteknologiske løsninger til vores globale kunder i den grafiske branche, siger Keld Thorsen, adm. direktør i Glunz & Jensen A/S.

Stiftelsen af Othonia Curing Technology i oktober 2012 er sket i forlængelse af Energi Fyn og SDU´s strategiske samarbejde om at kommercialisere nye energiteknologier gennem det fælles investeringsselskab Energi Invest Fyn A/S.
- For Energi Fyn er Othonia er først og fremmest en kommerciel investering, men også et ønske om at bidrage til vækst i regionen, siger Bent Agerholm, koncernchef for Energi Fyn.

En flyvende start

For små nyetablerede virksomheder fra universiteterne er samarbejde med etablerede virksomheder med produktion og kundekontakt ofte vigtigt for at udvikle forretningen. Det kan tage flere år at opbygge. Her har high-tech babyen fået en flyvende start; investorer og teamet bag Othonia Curing Technology var også engageret i virksomheder som Universal Robots A/S og Fionia Lighting A/S. Virksomheden blev derfor født med stor viden om industriel udnyttelse af lysdioder og ikke mindst om at flytte opfindelser fra universitet til industri.

- Som teknologivirksomhed stående på skuldrene af SDU har vi fra første dag forsøgt at flytte os fra forskning til forretning. Vi har pisket os selv til at vise produkternes værdi helt ude hos slutkunden. At vi nu har optaget en global kommerciel spiller som Glunz & Jensen i ejerkredsen, er et stort skridt fremad, siger Jens Kr. Damsgaard, direktør i Othonia Curing Technology A/S.

Othonia Curing Technology forventer at indlede egentlig salg sidst i 2013 gennem Glunz & Jensen til OEM-kunder i den grafiske industri.

For yderligere informationer kontakt:

Jens Kr. Damsgaard,
Direktør Othonia Curing Technology A/S
Mobil: 31787780
Mail: jkd@remove-this.othoniacuring.com

Keld Thorsen,
Adm. direktør Glunz & Jensen
Mobil: 22420139
Mail: ket@remove-this.glunz-jensen.com

Fakta

Othonia Curing Technology A/S blev stiftet i oktober 2012 af:

Energi Invest Fyn A/S (fælles investeringsselskab mellem Energi Fyn og Syddansk Universitet)

Syddansk Teknologisk Innovation A/S (et såkaldt ”Innovationsmiljø”, der på vegne af staten investerer i nye lovende virksomheder)

Science Ventures Denmark A/S (ejet af Syddansk Universitet, arbejder med at forretningsudvikle opfindelser fra universitetet til virksomhedsetablering)

Direktør er Jens Kr. Damsgaard.

I bestyrelsen er investeringschef Gustaf-Iuel Brockdorff (fm), advokat Marianne Lykke Sørensen, direktør Jens Kr. Damsgaard, chef for forretningsudvikling Tommy Lykkegaard og økonomidirektør Jens Christian Nielsen.

Othonia Curing Technology A/S arbejder med at kommercialisere UV-LED teknologi udviklet ved Det Tekniske Fakultet ved SDU og patenteret af SDU. Opfinderne er Poul Johansen og John Erland Østergaard. I dag hærdes overflader og – i den grafiske branche – klicheer ofte med traditionel bredspektret UV-lys. Med UV-dioder udsendes kun præcist de bølgelængder, der skal bruges for at hærde de forskellige overflader. Det betyder en halvering af et ofte stort strømforbrug og en forbedret fleksibilitet i produktionen.

Glunz & Jensen Microflex A/S har som udgangspunkt erhvervet 16,8% af aktierne i Othonia Curing Technology A/S og har derudover en option på at erhverve hele selskabet. Glunz & Jensen Microflex A/S stiller desuden et lån til rådighed for selskabet ligesom der betales en royalty for udnyttelse af Othonia Curing Technologys produkter.

Glunz & Jensen A/S er verdens førende leverandør af innovative løsninger til den globale prepress-industri. Glunz & Jensen har udvidet sine kompetencer gennem erhvervelse af italienske Degraf og danske Microflex. Glunz & Jensen har langvarige relationer til førende OEM-kunder – herunder Agfa, Asahi, DuPont, Flint, Fuji, Heidelberg, Kodak og MacDermid. Glunz & Jensen har hovedkontor i Danmark og datterselskaber og produktionsfaciliteter i Slovakiet, USA, Italien og Kina.

www.glunz-jensen.com

 

 

Kontakt

Science Ventures Denmark A/S

Cortex Park 26
5230 Odense M

Mobil:+45 31 787 780

 
jkd@remove-this.scienceventures.dk