Science Ventures Denmark A/S

Gennembrud for fynsk biotekfirma

Publiceret d. 26-10-2008
RiboTask har solgt lægemiddelrettigheder til amerikansk virksomhed.

Den fynske biotekvirksomhed RiboTask ApS har netop solgt sine teknologier til det børsnoterede amerikanske firma MDRNA Inc.

RiboTask arbejder med syntetiske molekyler, som populært sagt kan skræddersys, så de får bestemte egenskaber, der gør, at sygdomme som for eksempel cancer kan bremses.

Det er en helt ny teknologi, UNA, (Unlocked Nucleic Acid), som det amerikanske firma nu overtager de terapeutiske rettigheder til. Med købet forventer firmaet at øge sine muligheder for at udvikle succesfulde lægemidler.

- Det skyldes, at UNA-teknologien forbedrer egenskaberne ved de pågældende lægemiddel-molekyler, så de bliver mere stabile og har færre bivirkninger. Der er virkelig tale om et stort fremskridt, vurderer Jesper Wengel, der er medstifter og bestyrelsesformand for RiboTask.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre de økonomiske detaljer ved salget på nuværende tidspunkt.

- Men det ikke nogen hemmelighed, at handlen er et boost for os her og nu, og at gevinsten stiger i takt med at vores amerikanske partner bringer teknologien tættere på egentlige lægemidler. Og ikke mindst er det et vigtigt signal om, at vi er på rette spor med vores øvrige lovende projekter, siger Suzy Lena, der er medstifter og direktør i RiboTask.

Syddansk Universitet får også gevinst af handlen. Blandt medejerne af den fynske biotekvirksomhed er nemlig Science Ventures Denmark A/S. Det er et selskab ejet af Syddansk Universitet, der investerer i og forretningsudvikler højteknologiske projekter og virksomheder.

Set med danske briller er handlen altså udtryk for en vellykket strategi, hvor et universitet har været fødekæde for en højteknologisk virksomhed. RiboTask udspringer således af forskning på Syddansk Universitets, og Jesper Wengel er samtidig professor og centerleder for Nukleinsyrecentret ved Syddansk Universitet.

Den fynske virksomhed, der blev etableret for to år siden, producerer reagenser, såkaldte RNA og LNA til bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder verden over. Produkterne nedregulerer sygdomsfremkaldende gener og kan dermed stoppe udviklingen af syge celler. Læs mere om firmaet på www.ribotask.com
______________________________________________________
Yderligere oplysninger:

Direktør Suzy Lena Wengel
RiboTask ApS
Email: swl@remove-this.ribotask.com
Tlf.: 40973682

UNA (Unlocked nucleic acid) er en acyklisk RNA analog, der strukturelt er mere fleksibel end naturligt RNA. Dette forhold gør UNA meget anvendelig inden for såkaldte RNAi teknologier, der er nye og revolutionerende strategier til kontrol af sygdomsfremkaldende gener. Populært sagt kan man ved at kombinere UNA og RNAi opnå meget præcis angreb på de bagved liggende årsager til sygdomme.

Kontakt

Science Ventures Denmark A/S

Cortex Park 26
5230 Odense M

Mobil:+45 31 787 780

 
jkd@remove-this.scienceventures.dk