Første investering

29.08 2006 

Science Ventures Denmark A/S i første investering  

RiboTask er navnet på en nyetableret fynsk biotek-virksomhed, der samarbejder med Syddansk Universitet. 

Virksomheden producerer reagenser - såkaldt RNA og LNA - til bioteknologiske, diagnostiske og farmaceutiske virksomheder samt akademiske forskningsmiljøer.

Samarbejder

RiboTask tilbyder også at indgå i fast samarbejde med andre forskningsmiljøer eller firmaer.

I kraft af sin teknologi er RiboTask den ideelle partner for forskere og firmaer, der gerne vil afprøve nye byggesten i RNA.

Marked

RiboTask er ligeledes det første firma, der koncentrerer sig om at syntetisere LNA-modificeret RNA.

Markedet for disse produkter forventes at vokse stærkt i de nærmeste år, som et resultat af de seneste års forsknings-gennembrud, hvad angår erkendelsen af RNA molekylets helt afgørende rolle for livets processer.

- Etableringen af RiboTask er et eksempel på vellykket innovation, og med dette tiltag forventer vi, at såvel den videnskabelige som teknologiske udvikling i regionen vil blive styrket, siger Jesper Wengel.

 

 

Stiftere

Firmaet er stiftet af Suzy Lena sammen med professor Jesper Wengel, Syddansk Universitet. 

Jesper Wengel er centerleder for Nukleinsyrecentret, et grundforsk-ningscenter med mere end 50 forskere og forskerstuderende tilknyttet.

Stop for syge celler

- Ved hjælp af en syntesemaskine kæder vi forskellige kemiske byggesten sammen - lidt ligesom legoklodser i forskellige former og farver. Molekylær-biologer kan bruge vores produkter, når de arbejder med at nedregulere sygdomsfremkaldende gener og dermed stoppe udviklingen af syge celler, siger Suzy Lena, der er direktør i RiboTask.