Første investering

29.08 2006 

Science Ventures Denmark A/S i første investering  

RiboTask er navnet på en nyetableret fynsk biotek-virksomhed, der samarbejder med Syddansk Universitet. 

Virksomheden producerer reagenser - såkaldt RNA og LNA - til bioteknologiske, diagnostiske og farmaceutiske virksomheder samt akademiske forskningsmiljøer.

Samarbejder

RiboTask tilbyder også at indgå i fast samarbejde med andre forskningsmiljøer eller firmaer.

I kraft af sin teknologi er RiboTask den ideelle partner for forskere og firmaer, der gerne vil afprøve nye byggesten i RNA.

Marked

RiboTask er ligeledes det første firma, der koncentrerer sig om at syntetisere LNA-modificeret RNA.

Markedet for disse produkter forventes at vokse stærkt i de nærmeste år, som et resultat af de seneste års forsknings-gennembrud, hvad angår erkendelsen af RNA molekylets helt afgørende rolle for livets processer.

- Etableringen af RiboTask er et eksempel på vellykket innovation, og med dette tiltag forventer vi, at såvel den videnskabelige som teknologiske udvikling i regionen vil blive styrket, siger Jesper Wengel.

Se mere om RiboTask

 

Stiftere

Firmaet er stiftet af Suzy Lena sammen med professor Jesper Wengel, Syddansk Universitet. 

Jesper Wengel er centerleder for Nukleinsyrecentret, et grundforsk-ningscenter med mere end 50 forskere og forskerstuderende tilknyttet.

Stop for syge celler

- Ved hjælp af en syntesemaskine kæder vi forskellige kemiske byggesten sammen - lidt ligesom legoklodser i forskellige former og farver. Molekylær-biologer kan bruge vores produkter, når de arbejder med at nedregulere sygdomsfremkaldende gener og dermed stoppe udviklingen af syge celler, siger Suzy Lena, der er direktør i RiboTask.